Lessen / Dansaanbod

preballet

Pre Ballet (groep 1 en 2 van de basisschool)

Kleuters kunnen starten met Pre Ballet als ze in september van het jaar dat ze beginnen 4 jaar zijn. De kinderen raken op een speelse manier vertrouwd met de beginselen van ballet. Speciaal gericht op kleuters komt ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding aan bod.

Hierbij wordt uit gegaan van de fantasierijke wereld waar kleuters in leven. De lessen Pre Ballet duren 45 minuten.

klassiek ballet

Klassiek (vanaf groep 3 van de basisschool)

De balletschool geeft lessen Klassiek Ballet vanaf basisschoolgroep 3. De beginners leren de basisbeginselen van Klassiek Ballet. Ze maken ook kennis met andere vormen van Ballet en dans.
De lessen Klassiek Ballet duren een uur.


Vanaf 13 jaar kunnen leerlingen kiezen voor klassiek uitgebreid met Spitzen-classe. De spitzenles wordt aansluitend aan de reguliere les gegeven en duurt 15 minuten.

Ook voor jongeren en volwassenen geven wij Klassiek Ballet. Dagen en tijden op aanvraag.

jazzballet

Jazz (vanaf groep 4 van de basisschool)

Kinderen vanaf basisschool groep 4 kunnen zich inschrijven voor jazzballet. Deze lessen duren een uur en in deze lessen komen oefeningen m.b.t. de houding, het uithoudingsvermogen en spieroefening aan bod. In de les wordt gedanst op populaire en moderne muziek.

Ook voor jongeren en volwassenen geven wij Jazz Ballet. Dagen en tijden op aanvraag.

keep fit

Ballet voor volwassenen

De lessen Ballet voor volwassenen bestaan uit drie verschillende onderdelen. De les begint met oefeningen gebaseerd op Klassiek Ballet. De les vervolgt in het midden van de zaal met verschillende dansoefeningen (gebaseerd op Klassiek Ballet en/of Jazzballet). Tot slot worden de laatste 10 minuten gebruikt voor grondoefeningen, waarbij verschillende spieroefeningen centraal staan (buik- en bilspieren).

Deze lessen worden gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag.