Lessen / Dansaanbod

preballet

Peuter Dans (leeftijd 3 jaar)

Peuter Dans wordt gegeven aan kinderen van 3 jaar. De kinderen maken tijdens de les kennis met ballet en bewegen op muziek die aansluit bij de belevingswereld van peuters. Hierbij komen algemene begrippen aan bod (bijvoorbeeld hoog/laag/langzaam/snel) en kennis van het lichaam. Er wordt een begin gemaakt met het leren van korte dansjes op verhalende muziek die aansluit bij de peuterleeftijd. Er kan steeds per half jaar worden aangemeld (september t/m begin december en half januari t/m april, een lesblok duurt ongeveer 14 weken).

De lessen Peuter Dans duren 45 minuten.

preballet

Pre Ballet (groep 1 en 2 van de basisschool)

Pre Ballet is bedoeld voor kleuters (vanaf 4 jaar) die op de basisschool zitten. Afhankelijk van de maand waarin ze jarig zijn wordt afgesproken wanneer ze kunnen instromen in het seizoen. Bij de lessen Pre Ballet raken de kinderen op een speelse manier vertrouwd met de beginselen van verschillende vormen van ballet. Speciaal gericht op kleuters komt ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding aan bod. Hierbij wordt uitgegaan van de fantasierijke wereld waar kleuters in leven.

De lessen Pre Ballet duren 45 minuten.

kinder ballet

Kinder Ballet (groep 3 en 4 van de basisschool)

Deze lesvorm wordt gegeven aan kinderen die op de basisschool in groep 3 en 4 zitten. Kinder Ballet is een basisles van ballet en dans, waarin onder andere Klassiek Ballet en Jazz Ballet wordt aangeboden. Ook de vormen improvisatie, folklore, showdans en Modern Ballet worden in de lessen behandeld. Na deze basislessen kunnen kinderen beter een keus maken voor Klassiek Ballet of Jazz Ballet (vanaf basisschool groep 5).

De lessen Kinder Ballet duren 60 minuten

klassiek ballet

Klassiek Ballet (vanaf groep 5 van de basisschool)

De balletschool geeft lessen Klassiek Ballet vanaf basisschoolgroep 5. De lessen worden gegeven volgens de Russische methode.

De les Klassiek Ballet begint aan de barre, vervolgd door 'au milieu' (oefeningen in het midden van de zaal) en afgesloten met meerdere dans-en sprongcombinatie(s).

De lessen Klassiek Ballet duren 60 minuten.

Vanaf 13 jaar kunnen leerlingen kiezen voor Klassiek Ballet uitgebreid met spitzenles. De spitzenles wordt aansluitend aan de reguliere les gegeven en duurt 15 minuten.

jazzballet

Jazz Ballet (vanaf groep 5 van de basisschool)

Kinderen vanaf basisschool groep 5 kunnen zich inschrijven voor Jazz Ballet. Deze lessen duren een uur en in deze lessen komen oefeningen m.b.t. de houding, het uithoudingsvermogen en spieroefening aan bod. In de les wordt gedanst op populaire en moderne muziek.

Ook voor jongeren en volwassenen geven wij Jazz Ballet.

Dagen en tijden op aanvraag.

modern ballet

Modern Ballet (vanaf 14 jaar)

Modern Ballet is begin 20e eeuw ontstaan als een reactie op Klassiek Ballet. Het gaat uit van de natuurlijke bewegingen in het menselijk lichaam, ongebonden aan bepaalde regels en houdingen. Het is een heel vrije dansvorm, waarin gevoel en het actie- en reactieprincipe belangrijke posities innemen. Dat betekent dat alle bewegingen met elkaar verbonden moeten zijn en dat vloeiende overgangen van groot belang zijn.

Wanneer leerlingen gaan starten met Modern Ballet is ervaring met Klassiek Ballet vereist.

keep fit

Ballet voor volwassenen

De lessen Ballet voor volwassenen bestaan uit drie verschillende onderdelen. De les begint met oefeningen gebaseerd op Klassiek Ballet. De les vervolgt in het midden van de zaal met verschillende dansoefeningen (gebaseerd op Klassiek Ballet en/of Jazzballet). Tot slot worden de laatste 10 minuten gebruikt voor grondoefeningen, waarbij verschillende spieroefeningen centraal staan (buik- en bilspieren).

Deze lessen worden gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30u - 14.30u.